Praktisk info

Receptionen er almindeligvis åben dagligt fra kl. 08.00 til 16.00. Om onsdagen kan det være længere hvis nødvendigt og om fredagen oftest kun til kl. 12.

Telefonen er normalt åben fra 08.00 hver dag. Mandag og tirsdag er den åben indtil kl. 14. Onsdag og torsdag til kl.  16.00. Fredag til kl. 12.00. Der kan forekomme ændringer i forbindelse med ferie, kursus mv.  En telefonsvarer vil oplyse hvem der i stedet kan kontaktes hvis lægehuset er lukket eller det er uden for normal arbejdstid.

Hvis du har en tid til konsultation bedes du ved ankomst registrere dig ved vores ankomst terminal, inden du tager plads i venteværel- set. Du skal altid medbringe dit sygesikringskort, når du skal til lægen. Man skal scanne sit kort på den stregkodelæser, som er lige under velkomst terminalen.  Hvis man har glemt sit kort eller det er gået i stykker bedes man taste dit CPR-nummer ind på skærmen. Sygesikringskortet kan indlæses på telefonen og anvendes til scanning.

Hvis du ikke har en tid bedes du kontakte sekretæren, som kan registrere dig.

Hvis du har mistet dit sygesikringskort, eller det er gået i stykker, skal du henvende dig til Borgerservice for at få det erstattet. Det er gratis hvis dit sygesikringskort er mere end 4 år gammelt.

Arbejdet er tilrettelagt sådan at lægen har telefontid fra 8-9. Konsultation fra 9-11 samt 14-16 efter tidsbestilling hvor det er muligt at bestille tid via hjemmesiden, dog ikke til samme dag.  Fra kl. 11-12 er der hver dag ledige tider, som kan bestilles fra kl 8.   Vi bestræber os på at det er muligt at få en tid hos lægen senest 5 hverdage efter tidsbestillingen.  Den sene konsultation om onsdagen foregår altid efter tidsbestilling, hvor vi forsøger at tildele første ledige tid indtil der ikke er mere behov.

Lægen (Flemming) møder hver dag ca. kl. 07.30.  Konsultation før 8 er kun efter forudgående aftale.

Sygeplejersken (Margrethe)  møder hver dag kl. 07.00 hvor der tages blodprøver mv. efter forudgående aftale.  Sygeplejersken har normal arbejdstid alle hverdage fra kl. 07.00 til kl. 14.00, onsdag dog til omkring kl. 17.00 når den sidste er afsluttet, fredag til kl. ca. 12.  Sygeplejersken foretager sygeplejeopgaver hele dagen. Kører også sygebesøg om nødvendigt f.eks. til blodprøvetagning til pt. der har svært ved at komme i lægehuset. Det er svært at få taxa til Ålbæk.

Sekretær (Maja) er uddannet til også at blodprøver hvilket hun gør i tidsrummet fra 8-12.  Desuden hjælper Maja med tids- og medicinbestilling samt andet forefaldende sekretærarbejde.

Sekretær (Brita) sidder primært ved telefonen om formiddagen.

Sekretærerne skiftes til at være på arbejde om eftermiddagen.

Alt medicin bedes bestilt inden kl. 14. 00 for at komme med ud samme dag. Svanen i Frederikshavn bringer ikke medicin ud der er bestilt senere.  Skagen apotek medtager medicin bestilt senest 14.30. De kører fra Skagen ca. kl.15.00

I Ålbæk er der ikke noget apotek, men i stedet et håndkøbsudsalg, hvor alt medicin kommer fra Skagen.  Håndkøbsudsalget er åbent hver dag fra kl. 11.00 – 17.30.

Håndkøbet har åbent lørdag fra kl. 09.00 til 13.00, men der kommer ikke medicin ud om lørdagen.

Udleverings steder er enten i Aalbæk  hvor medicinen kommer fra Skagen aoptek,  DK-tanken i Elling som får medicin fra svanen i Fr.havn eller Brugsen i Strandby som får fra Løven i Fr.havn. Der kan bestilles medicin til andre håndkøb som Bindslev, Mosbjerg, Gærum mv.

Blodprøver skal tages hver dag inden kl. 14.00.  Der kommer en bil fra regionen og henter prøverne 2 gange om dagen, sidste gang ca. kl. 14.10.  Blodprøver kan ikke tåle at stå natten over.

Det er også muligt at få lagt sin medicin på receptserveren hvis man skal et sted i Danmark. Så går man ind på et apotek og beder om sin medicin.